Liefde

Liefde oftewel onvoorwaardelijke liefde.

 

Onvoorwaardelijke liefde voor je kind is iets wat de meeste ouders kunnen voelen. Soms word je als ouder enorm op de proef gesteld en is het allemaal niet zo vanzelfsprekend. Kinderen zouden je energie op moeten leveren maar hoe vaak voel je niet dat ze energie van je nemen om welke reden dan ook. Wanneer dat vaak gebeurt en je moe en/of gefrustreerd gaat voelen is het lastig om positief te blijven. Je kunt in een vicieuze cirkel raken die moeilijk te doorbreken is. Als je niet tijdig ingrijpt kom je met je gezin in een negatieve sfeer terecht, iets wat je diep in je hart niet wilt. Je hebt er alles voor over om samen te genieten van al het moois wat het gezinsleven kan bieden. Het kan voorkomen dat je een uitweg even niet ziet. Schroom dan niet om hulp te zoeken puur uit liefde voor je kind maar ook uit liefde voor jezelf. Zoek iemand die met je mee kijkt. Niet iemand die het probleem voor je oplost maar iemand die naar je luistert, waar je je verhaal bij kwijt kunt en die samen kijkt naar de kern van het probleem. Vaak zoeken ouders naar iemand die hun probleem oplost maar de enige die het probleem op kan lossen ben jij als ouder. Wanneer jij begrijpt waar het probleem is ontstaan dan weet je ook waar de oplossing ligt. De oplossing van het probleem zit in de eerste stap zetten. Lastig voor velen want toegeven dat er iets speelt binnen je gezin of bij je kind wordt vaak als falen gezien en dat is het nou juist helemaal niet. Wanneer jij de eerste stap zet naar hulp getuigd dat van LIEFDE, ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE voor je kind en voor jezelf.  Liefde die alleen JIJ kan voelen.